Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk in woonzorgcentrum De Vijverhof: je bent van harte welkom!

Vrijwilligerswerk: vaak een kleine moeite en een heel groot plezier voor alle betrokkenen. Zeker bij woonzorgcentrum De Vijverhof in Capelle aan den IJssel. Hier is het gemoedelijk, gezellig en kennen we elkaar; het dorpsgevoel in de stad. Wil jij nieuwe mensen leren kennen en heb je tijd om je af en toe vrijwillig voor onze inwoners en huurders in te zetten? Dan ontvangen we je met open armen!

We hebben altijd ruimte voor enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij onder meer onze activiteiten en in onze bibliotheek. Of bij de bediening in ons restaurant en de Brasserie en bij de bezorging van maaltijden in de wijk. Maar ook als je zelf een leuke activiteit voor onze inwoners in gedachten hebt, zijn we blij met jouw hulp. Ook al is het maar een paar uurtjes per week. Want hoe meer vrijwilligers, hoe meer we kunnen bereiken! En: je bent nooit te jong of te oud voor vrijwilligerswerk.

 

Ons vrijwilligersbeleid

Om vrijwilligerswerk bij De Vijverhof in goede banen te leiden, hebben we een speciaal vrijwilligers-beleid opgezet. Een paar van de belangrijkste punten stippen we even aan:

  • als vrijwilliger verleen je verantwoorde zorg. We vinden het dan ook erg belangrijk dat je veilig en zorgvuldig werkt;
  • om dit te kunnen doen, zorgen wij voor een goede instructie, begeleiding en scholing;
  • kom je als vrijwilliger bij ons werken, dan koppelen we je aan je eigen contactpersoon; jouw eerste aanspreekpunt voor praktische aansturing en ondersteuning;
  • we leggen de afspraken over jouw vrijwilligerswerk vast in een overeenkomst. Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten. Want vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. In de overeenkomst staat ook of je een onkosten- of reiskostenvergoeding krijgt.

Is vrijwilligerswerk in De Vijverhof iets voor jou?

  • Draag jij ouderen een warm hart toe? 
  • Ben jij representatief, klantgericht en respectvol? 
  • Ben je daarnaast sociaal, invoelend, begripvol en geduldig? 
  • Toon je initiatief en kun je goed in teamverband werken? 
  • Sta je open voor begeleiding en feedback? 
  • Kun je je vinden in onze visie, gedragscode, huisregels en 

geheimhoudingsplicht en kun je een verklaring omtrent gedrag (VOG) laten zien? Dan maken we graag kennis met je!

Vrijwilligerswerk bij De Vijverhof: bruisend, gemoedelijk, gezellig en vertrouwd

Wil jij vrijwilligerswerk komen doen?

Heel graag! Je kunt je aanmelden bij Susan Honkoop, onze Teamleider Welzijn, via 010 – 450 37 55, s.honkoop@hsbdevijverhof.nl of direct online via ons aanmeldformulier. Ook als je nog vragen over vrijwilligerswerk hebt, kun je bij Susan terecht. Ze staat je met plezier te woord.