Ontmoeting met en zonder indicatie

Voelt u zich eenzaam nadat uw partner is overleden? Heeft u moeite met het leggen van contact? Of vindt u het soms moeilijk om de dag door te komen? Dan kunt u andere ouderen ontmoeten bij De Vijverhof! Wij vinden dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Lukt u dat niet alleen, dan helpen we u hier graag bij. Heeft u een Wmo-indicatie voor vervoer? Dan regelen wij passend vervoer naar De Vijverhof en weer terug naar huis. Zo zorgen we letterlijk en figuurlijk op een vernieuwende manier voor een arm om uw schouder.

Wij bieden ontmoetingsmogelijkheden in de volgende categorieën:

Ontmoeting Plus
Deze vorm van ontmoeting is ideaal als u graag sociaal actief bent, maar u hiervoor niet de geschikte plekken kunt vinden. Ook kunt u wel wat hulp gebruiken bij het leggen van contact met anderen. Bijvoorbeeld omdat u verlegen bent of lichamelijke problemen hebt. Wij zorgen ervoor dat u op een open en laagdrempelige manier anderen ontmoet, onder deskundige begeleiding.

Ontmoeting Extra
Deze vorm van ontmoeting is geschikt voor u als u op zoek bent naar meer structuur en professionele begeleiding. Bijvoorbeeld als u zelf helemaal geen contact kunt leggen vanwege dementie. Wij zorgen voor structuur, houvast en een vaste groep deelnemers en deskundige, ervaren begeleiders.

Ontmoeting zonder indicatie
Woont u in Capelle en heeft u behoefte aan sociaal contact? Dan kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur binnenlopen wanneer u maar wilt. Bijvoorbeeld om rustig te praten met leeftijdgenoten. Maar u kunt ook meedoen aan activiteiten voor ouderen binnen De Vijverhof. Als u wilt, kunt u gezellig samen met anderen lunchen of de avondmaaltijd gebruiken. Heeft u behoefte aan een activiteit voor ouderen die we nog niet aanbieden? Dan zoeken we uit of we dit kunnen regelen. Of we brengen u in contact met een andere organisatie waar u terecht kunt. Zo zorgen we voor dienstverlening op maat.

Vragen over zorg en welzijn
Onze begeleiders beantwoorden ook uw vragen over zorg en welzijn. Verder geven zij advies om meer regie over uw leven te krijgen. Of het nu gaat om financiële zaken, het leggen van nieuwe contacten, hulp bij het aanvragen van een zorgindicatie of het vinden van een geschikte mantelzorger. Ook zoeken onze begeleiders samen met u naar oplossingen waarmee u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Alle vragen zijn welkom. Weten wij het antwoord niet meteen, dan schakelen we ons netwerk in. Schroom dus niet!

Hulp voor mantelzorgers
Bent u mantelzorger? Dan kunnen de opvang- en ontmoetingsmogelijkheden bij De Vijverhof ook voor u uitkomst bieden. Samen bekijken we graag wat de opvangmogelijkheden zijn voor degene die u verzorgt. Dit kan één, maar ook meerdere dagdelen per week. Zodat u even de handen vrij heeft en tijd voor uzelf.

Meer weten?
Heeft u vragen over de ontmoetingsmogelijkheden bij De Vijverhof?
Neem dan contact op met de Teamleider Welzijn. Dat kan via 010 – 760 14 64.