“Het kleinschalige van De Vijverhof biedt veel voordelen”

Sinds 2013 werkt Dorien Kuipers bij De Vijverhof. Ze begon als flexmedewerker in de verzorging en werkte regelmatig in de thuiszorg. Dit beviel haar zó goed dat ze voor een vaste aanstelling koos. “Alles is op loopafstand van elkaar, dat werkt heel prettig.”

Dorien vindt vooral de kleinschaligheid van De Vijverhof een pluspunt: “Je kent bijna iedereen, er hangt een goede, informele sfeer, iedereen zegt elkaar gedag en je stapt heel makkelijk bij collega’s binnen. Bij andere organisaties wist ik bij wijze van spreken niet eens wie er bij de administratie werkte, nu stap je zó bij de directrice over de drempel. Fijn dat dat kan! Collega’s op alle afdelingen hebben een open houding: je kan iedereen wat vragen en als je ergens mee zit, wordt er naar je geluisterd. Het kleinschalige heeft ook als voordeel dat je niet met de auto of fiets van hot naar her hoeft: alle cliënten wonen rondom De Vijverhof, waardoor je alles op een dag lopend kunt doen. Ideaal!”

Eigen verantwoordelijkheid

Werken in de thuiszorg is heel anders dan op een verpleegafdeling. Dorien vindt het vooral plezierig dat ze veel eigen verantwoordelijkheid heeft. “Dit bevalt me heel goed. Bovendien werk ik in een leuk team. Loop je ergens tegenaan, dan proberen we hier samen een oplossing voor te vinden. Er is altijd een luisterend oor en iemand die met je meedenkt. Je staat er dus nooit alleen voor. De cliënten bij wie ik thuis kom, zijn heel erg vriendelijk. Ze zijn blij als ze je weer zien, dat maakt dit werk extra mooi. Ik ga echt met plezier naar mijn werk.”

Opleidingsmogelijkheden

“Er wordt hier naar je wensen en ideeën geluisterd, dat is mooi. Natuurlijk is niet alles te realiseren, maar je ei kwijt kunnen, is altijd fijn. En wil je een opleiding volgen, dan zijn er vaak mogelijkheden genoeg. Als je je wensen aangeeft, is er veel te realiseren. Zelf heb ik bijvoorbeeld de opleiding tot eerstverantwoordelijk verzorgende afgerond. Om je BIG-registratie up-to-date te houden, heeft De Vijverhof een handig digitaal systeem voor BIG-toetsen waarin je alles zelf kunt bijhouden. Goed geregeld dus!”