“We wonen hier met heel veel plezier!”

Toen Marion, Kitty en Martine de zorg voor hun dementerende moeder niet meer op zich konden nemen, lieten ze haar drie jaar geleden in De Vijverhof opnemen. Een moeilijk besluit, dat nog steeds voor veel verdriet zorgt.

“Mijn vader is twaalf jaar geleden heel plotseling overleden, zonder afscheid te nemen”, vertelt Marion. “Moeder – toen 67 jaar – is hier natuurlijk érg van geschrokken. In de jaren daarna waren mijn zussen en ik veel bij haar om te ondersteunen waar nodig. Dit hebben we jarenlang gedaan, tot we merkten dat ze steeds vergeetachtiger werd. Op een gegeven moment is ze met de hond gaan wandelen en bleef ze bijna de hele dag weg, ze had zes kilometer afgelegd. Zelf bleef ze ontkennen dat er iets aan de hand was, maar we hebben haar toch laten onderzoeken door een geriater. Die constateerde dementie.”

Mooi en licht appartement

Het echtpaar woonde tot 1978 in Rotterdam. Toen de kinderen kwamen, verhuisde het gezin naar Capelle. Maar kleine kinderen worden groot en vliegen uit, waardoor de eengezinswoning te ruim werd. “Omdat we al wat ouder waren, en problemen zouden kúnnen krijgen, hebben we ons ingeschreven bij De Vijverhof”, vertelt meneer Oostdijk. “Na vijf jaar kregen we dit mooie, lichte appartement aangeboden; ideaal voor ons.”

Gezellig samen eten

“We hebben het hier zeer naar onze zin”, vult mevrouw Oostdijk aan. “De sfeer in de hele Vijverhof is trouwens heel goed. Ik heb de indruk dat de meeste mensen prettig met elkaar omgaan. Ook de faciliteiten zijn prima! Ik ga wel eens naar de bingo en binnenkort gaan we met twee andere echtparen eten in de Brasserie. Dit hebben we eerder gedaan en dat beviel heel goed! Het eten was lekker en de sfeer heel gezellig.”

Populaire huismeesters

“We zijn ook erg tevreden over de huismeesters”, vertelt meneer Oostdijk. “Dat zijn zulke vriendelijke en behulpzame mensen! Ze helpen op een prettige manier en zijn heel populair. Natuurlijk zijn er ook dingen die beter kunnen. Zo blijft de slagboom op het parkeerterrein voor onze flat steeds open staan. Dit levert weleens overlast op en we hopen dat dit snel wordt opgelost.”

Waardevol

“Verder hebben we niets te klagen hoor”, lacht mevrouw Oostdijk. “Alles is hier prima geregeld. Toen ik thuis kwam nadat ik een tijdje in het ziekenhuis had gelegen, kwam er prompt iedere dag een verpleger van De Vijverhof even kijken of het goed met me ging en om mijn bloeddruk te controleren. Dat was heel erg waardevol en heeft ons erg goed gedaan! Dat maakt het wonen in De Vijverhof nog nét iets specialer!”