“We serveren regelmatig een extraatje om de inwoners een hart onder de riem te steken”

Ook in de keuken van De Vijverhof merken de medewerkers dat de coronapandemie veranderingen met zich meebrengt. Kok Dennis Wijers vertelt hoe de keukenbrigade hiermee omgaat.

“Het grootste verschil is natuurlijk dat de Brasserie gesloten is: de mensen moeten nu alleen op hun kamer eten en feestjes en verjaardagen worden er niet meer georganiseerd. Ook buurtbewoners kunnen hier niet meer de maaltijd komen nuttigen. Eten is nu voor veel mensen geen gezellig uitje meer. Heel triest dat het zo moet, maar het is niet anders.

We missen het klaarmaken van de buffetten voor de feestjes en natuurlijk de bestellingen vanuit de Brasserie. Daar staat tegenover dat er nu meer mensen gebruikmaken van Tafeltje-Dekje. Verder is er voor ons niet veel veranderd. We werkten natuurlijk al hygiënisch en zijn nu extra streng: nog vaker handen wassen en desinfecteren dus. Ook dragen we een mondkapje en latex handschoenen en houden we afstand van elkaar. Voor mensen met griep- of verkoudheidsklachten of die corona hebben, verpakken we de maaltijden in aparte wegwerpbakjes. Deze komen dus niet terug in de keuken om af te wassen, zodat wij er niet door besmet raken. Een veilige oplossing.

Om de inwoners een hart onder de riem te steken, serveren we nu regelmatig een lekker extraatje. Een appelcarré, kroket of bamihapje bijvoorbeeld. Het is goed om te horen dat dit wordt gewaardeerd! Voor de feestdagen, die dit jaar anders gaan verlopen, hebben we ideeën om de mensen toch lekker te verwennen. We willen er ondanks alles graag iets speciaals van maken.”