Bezige Bij van 92 jaar neemt het leven zoals het komt

Mevrouw Velthuizen staat ons al met een grote glimlach op te wachten, en op de achtergrond horen wij het koffieapparaat pruttelen. Dat wordt een gezellige ochtend. En juist dat is de bedoeling van de 92-jarige Sophia Velthuizen, die sinds een jaar woont in een prachtig appartement in de Roodborst met een adembenemend uitzicht. 

“Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin”, aldus mevrouw Velthuizen. “Ik kan alle kanten uit, het eten is goed er zijn veel activiteiten en de zorg is prima. Wat wil je nog meer? Ik woonde eerst in Rotterdam en hoorde dat De Vijverhof hoog aangeschreven staat, ik heb geen seconde spijt gehad van mijn verhuizing.”

Actief

Mevrouw Velthuizen is altijd in de weer geweest. Zo heeft zij 20 jaar gewerkt als gymnastieklerares, was zij schoonheidsspecialiste en heeft heel wat uren gewerkt als vrijwilliger. “Ik ga graag met mensen om, wil altijd helpen. Ondanks mijn leeftijd ben ik nog steeds fit, dat komt waarschijnlijk doordat ik vroeger veel gesport heb. Ik ben altijd in beweging. Als je niet meer actief bent, ga je roesten. Regelmatig ga ik naar beneden om deel te nemen aan activiteiten zoals het maken van kaarten of om te koersballen. Daar ben ik wellicht wat te fanatiek in, ik wil het spel graag goed spelen. Ik voel mij niet eenzaam, kan de sociale contacten hier opzoeken. En wil ik rust, dan blijf ik boven om TV te kijken of gewoon lekker te knutselen in mijn eigen knutselkamer.”

Zo aan het eind van het jaar kan de actieve dame nog meer genieten van het leven. “ Met Kerst vind ik het fijn om bij mijn kinderen en familie te zijn. Eigenlijk heb ik dat bij alle feestdagen, ik geniet van die zorgeloze momenten. Wij hadden vroeger altijd een Kerstboom, dan zaten wij ieder jaar met ons allen bij elkaar en pakten cadeautjes uit en praten. Mijn man speelde piano. Veel geld hadden we niet en toch maakten wij er iets van. Nu is het allemaal wat makkelijker. In De Vijverhof heb ik eenmaal Kerst en de jaarwisseling beleefd. Het was erg gezellig en het eten was goed. Ik heb direct mijn verjaardagfeest geboekt.”

Een eindejaarsgedachte komt niet zo snel opborrelen. “Ach, ik denk vaak, dit hebben we allemaal weer gehad het was mooi, hup door naar het volgende jaar. Ik hoop nog een tijdje te mogen genieten en neem het leven zoals het komt.”