Meneer Mulens heeft niet veel wensen: “Als het maar gezellig is!”

Sinds hij in De Vijverhof woont, is meneer Mulens helemaal opgebloeid en is zijn gezondheid een stuk beter geworden. De belangrijkste reden? Hij houdt van een goede sfeer en aanspraak, en die zijn hier volop te vinden!

Kletsen met anderen, naar muziek luisteren en dansen zijn de favoriete bezigheden van meneer Mulens. Ook is hij een graag geziene gast bij de activiteiten op de begane grond van De Vijverhof. Van koersbal en sjoelen tot spelletjes doen: hij doet overal met plezier aan mee. Meneer Mulens kwam al een tijdje elke donderdag naar de dagbesteding bij De Vijverhof. Op een gegeven moment was zijn zicht zó slecht geworden dat zelfstandig wonen niet meer verantwoord was. In oktober 2021 kwam hij hier te wonen – en hij heeft het prima naar zijn zin.

Altijd iets te doen “Ik begon de activiteiten van de dagbesteding steeds leuker te vinden”, vertelt hij. “Dus toen ik te horen kreeg dat ik hier kwam te wonen, vond ik dat prima. Ik ken alle buren en er is eigenlijk altijd wel iets te doen.” Op de conclusie ‘U houdt dus wel van een beetje gezelligheid’ reageert hij direct: “Niet van een beetje! Van véél gezelligheid! Sinds ik hier woon, gaat het veel beter met me. In mijn vorige woning zat ik toch vaak alleen voor de televisie of bij de radio. Hier kan ik altijd met iemand praten – en daar hou ik van!”

Lekker chillen Op de vraag of meneer Mulens nog wensen heeft, weet hij eigenlijk geen antwoord. “Ik ben een tevreden mens en alles is zo leuk hier. De activiteiten natuurlijk, maar ook de kerkdienst waar ik elke vrijdag naartoe ga. Lekker chillen – zitten en praten – doe ik het liefst. Als het mooi weer is, graag buiten. Omdat ik zo slecht zie, kan ik dat niet alleen. Misschien is dat wel een wens: dat er nog iets vaker iemand met me mee kan lopen naar buiten, om even te chillen op een bankje. Dat zou ik erg fijn vinden! Misschien wonen er wel meer mensen van Curaçao hier in de buurt. Dan kunnen we Papiaments praten, over dingen van vroeger. Dat zou helemaal leuk zijn!”