Mandy, Fatima en Emma vertellen over het werken in De Vijverhof

De Vijverhof

Mandy van Weelie, medewerker welzijn:

“Je krijgt hier vrijheid en ruimte om je verder te ontwikkelen”

“Ik werk hier met erg veel plezier. De sfeer is gemoedelijk, met onderling respect. Ik voel me echt onderdeel van het team. Hier word je gezien, je krijgt ruimte om je verder te ontwikkelen en er wordt wat met je mening gedaan.

Ik heb vooral voor De Vijverhof gekozen vanwege de kleinschaligheid en flexibiliteit. Je krijgt – binnen bepaalde kaders uiteraard – veel vrijheid. En hier is ruimte voor echte persoonsgerichte zorg: er wordt gekeken wie de bewoner is en waar diegene behoefte aan heeft. Vroeger waren er de standaard activiteiten in grote groepen, nu zijn ze veel meer afgestemd op de wensen van de bewoners. Dit kan mede dankzij de goede samenwerking met collega’s en enthousiaste vrijwilligers. Hartstikke leuk!”

Werken bij de Vijverhof

Fatima Moursi, verzorgende GVP:

“We werken goed met elkaar samen, ik voelde me direct thuis”

“Bij De Vijverhof zit ik echt op m’n plek. De sfeer is goed, het is hier huiselijk en warm. Ik werd meteen fijn welkom geheten en opgenomen in het team, ik was gelijk verkocht. Ondanks de drukte hou ik van mijn werk, ik heb graag contact met de bewoners. Ook het werkrooster is in mijn ogen ideaal: niet zes dagen achter elkaar, dat vind ik te zwaar. Het is hier gezellig en ik kom echt met plezier naar mijn werk. En gaat er iets niet goed, dan wordt er naar je geluisterd en gekeken waar het beter kan. Heel waardevol.”

Woonzorgcentrum

Emma van der Knijff, eerstverantwoordelijk verzorgende:

“Je kunt op elkaar rekenen en bent er voor elkaar”

“Sinds juni 2011 werk ik al bij De Vijverhof, met nog steeds evenveel plezier. Ik begon toen ik 15 was, als voedingsassistente. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar eerstverantwoordelijk verzorgende. Vooral met het team ben ik erg blij: je kunt op elkaar rekenen en bent er voor elkaar. Zelf ben ik christelijk, dus de achtergrond van De Vijverhof past goed bij me. Iedereen wordt gerespecteerd – en zo hoort het.

Je krijgt hier mogelijkheden om door te groeien en je via kennisteams te verdiepen in diverse thema’s. Zo leer je meteen collega’s van andere afdelingen kennen. Ook belangrijk: hier wordt geluisterd naar je wensen en ideeën. Ik heb het prima naar m’n zin!”