8 december 2022

Wouter Groot nieuwe directeur-bestuurder De Vijverhof

Capelle aan den IJssel – Per 1 januari 2023 zal Wouter Groot de nieuwe bestuurder van De Vijverhof worden. Afgelopen vrijdag 2 december zijn de handtekeningen op het kantoor van de Vijverhof met veel overtuiging gezet. Wouter volgt Marian van Roosmalen op die eind augustus de organisatie heeft verlaten.

Wouter Groot heeft zich tijdens de selectieprocedure laten zien als een professional die zijn sporen heeft verdiend als directeur, (interim)bestuurder en adviseur van diverse organisaties in de zorg- en welzijnssector. Wouter is econoom en bedrijfskundige, gespecialiseerd in bestuur, toezicht en ondernemerschap in de zorg. Hij heeft in de afgelopen 25 jaar een flinke staat van dienst opgebouwd op het gebied van organisatieontwikkeling. “De verbinding met alle betrokkenen voor een transparant en veilig klimaat”, is wat hem daarbij drijft.

Wouter Groot

Elsbeth Vogel- de Groot en Tineke Keuzenkamp hebben namens de Raad van Toezicht de procedure voor de nieuwe bestuurder begeleid. De RvT ziet in Wouter de juiste persoon die op inspirerende wijze leiding kan geven aan de organisatie. Door als voorbeeld zichtbaar en toegankelijk te zijn zal hij De Vijverhof stimuleren tot verdere duurzame groei, samenwerking en innovatie.

Het levensgeluk van cliënten en medewerkers, daar draait bij De Vijverhof alles om. Wouter geeft aan dat deze kern- en onderliggende waarden voor hem een belangrijke motivatie zijn om zich voor langere tijd aan De Vijverhof te willen verbinden. Hij wil graag leidinggeven aan het proces om de kwaliteit van De Vijverhof verder te verbeteren voor cliënten, hun naasten, de medewerkers en vrijwilligers.

Per 1 januari 2023 treedt Wouter Groot aan als directeur-bestuurder van De Vijverhof en neemt dan het stokje over van Bert van Lienen die als interim bestuurder de honneurs heeft waargenomen.