11 juli 2024

Wim Driesse, nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht

”Ik ben onder de indruk van De Vijverhof en de medewerkers”

Wim Driesse is sinds 2020 lid van de Raad van Toezicht (RvT) van De Vijverhof. Sinds juni vorig jaar mag hij zich hiervan de voorzitter noemen. Een taak die hij heel serieus neemt. “Wonen, welzijn en zorg zitten in mijn hart.”

Als voorzitter is Wim Driesse het directe aanspreekpunt voor de directeur/bestuurder. “Wouter Groot heeft de dagelijkse leiding over De Vijverhof. De RvT is als het ware zijn werkgever”, legt Wim Driesse uit. “We geven hem advies en helpen hem om de juiste keuzes te maken. De vijf leden van de Rvt hebben elk een specifieke deskundigheid, zoals kwaliteit, veiligheid en personeel, innovatie, financiën en vastgoed. Samen bespreken we belangrijke zaken rondom deze onderwerpen bij De Vijverhof. En we zien erop toe dat alles volgens afspraak gebeurt. Worden er belangrijke beslissingen genomen? Dan hebben wij daar inspraak in.”

Nieuwe strategie
“Samen met Wouter Groot en de medewerkers ontwikkelen we een nieuwe strategie voor De Vijverhof”, geeft Wim Driesse aan. “De presentatie die de waarmakers hebben gegeven, was prachtig. Diverse collega’s kwamen aan het woord en gaven aan wat hun ideeën voor de toekomst van De Vijverhof zijn, vanuit hun vak en vanuit hun hart. Heel mooi om te zien! Het is een goed en inspirerend begin van een krachtig meerjarenprogramma. We staan als Raad van Toezicht helemaal achter deze ideeën. Ook zijn we blij met de inzet, ervaring en deskundigheid van Wouter Groot. In korte tijd heeft hij zich weten te identificeren met De Vijverhof en heeft hij medewerkers op een aanstekelijke manier aan zich weten te binden. Dit inspireert ons ook. Ik ben sowieso onder de indruk van de plek die De Vijverhof heeft verworven onder Capellenaren. Dat ik hier deel van mag uitmaken, geeft me energie.”