“Ik hou van afwisseling en werk graag buiten”

Marcel van Valderen is al jaren een vertrouwd gezicht bij De Vijverhof. Als Facilitair medewerker zorgt hij er onder andere voor dat onze toiletten en die van de Merel, de Tuinfluiter en de Brug er netjes uitzien én dat de prullenbakken in onze kantoren worden geleegd. Ook ruimt hij rondom onze gebouwen zwerfafval op. Belangrijk werk, dat hij met plezier doet.

Marcel is bij ons gekomen via Pameijer. Deze organisatie ondersteunt kwetsbare mensen die psychosociale of psychiatrische problemen hebben, of een (licht) verstandelijke beperking. Marcel werkt in een vast team met zeven collega’s. Dit team krijgt begeleiding van leerwerkcoaches vanuit Pameijer.

Hulp als het nodig is
Dat hij zelfstandig taken kan uitvoeren en altijd direct om hulp kan vragen als dat nodig is, vindt Marcel fijn. “Ik hou vooral van de afwisseling in het werk hier”, vertelt hij enthousiast. “’s Ochtends werk ik meestal binnen en ’s middags buiten. Dan loop ik met een prikker en een vuilniszak om de gebouwen heen om op te ruimen. Ik werk graag in de buitenlucht, omdat het binnen soms druk is, maar een halve dag is dan genoeg. Ook in de pauze ben ik vaak buiten te vinden. Dan zit ik het liefst aan de voorkant van De Vijverhof omdat daar veel te zien is. Ik heb best veel vrijheid in mijn werk en dat vind ik prettig.”

Vrije tijd
Vier dagen in de week komt Marcel zelfstandig op de fiets of met de bus naar De Vijverhof. “Op woensdagmiddag en vrijdag ben ik vrij”, geeft hij aan. “Die vrije tijd vind ik belangrijk. Ik ga dan graag boodschappen doen of paardrijden, op bezoek bij mijn ouders of wandelen met een vrijwilliger in het Schollebos. Na de wandeling gaan we altijd lekker samen koffie leuten, dat vind ik gezellig. En de dag erna ga ik weer gemotiveerd aan het werk.” Vindt Marcel het werken bij De Vijverhof ook gezellig? “Jazeker! Met sommige kantoormedewerkers heb ik leuk contact. We maken dan een praatje over het werk of over de vakantie. Behalve als er een bordje ‘niet storen’ op de deur hangt, dan weet ik dat ik daar niet moet zijn.”

Behulpzaam
Volgens begeleider Stephanie is Marcel “een heel fijne collega met wie we veel plezier beleven. Hij houdt van uitdagingen en leert graag nieuwe dingen. Marcel is heel behulpzaam, staat steevast voor je klaar en wil altijd helpen. Ik ben blij dat hij in het team zit en dat hij zich hier op zijn gemak voelt!” Marcel knikt: “Ik vind het hier leuk en word heel blij van dit werk!”

Pameijer in het kort
Pameijer ondersteunt mensen bij het versterken van hun eigen kracht en het omgaan met belemmeringen. Wat kunnen mensen zelf en hoe zijn zij een stap verder te brengen? Het doel: zorgen dat cliënten meer grip op hun leven krijgen, sterker in het leven komen te staan en minder afhankelijk worden van anderen.