21 november 2023

Opknapbeurt voor de Plaza en de Brasserie

U heeft het misschien al gezien: een aantal afdelingen binnen ons woon-zorgcentrum heeft een ware metamorfose doorgemaakt. Met als doel: zorgen voor een meer huiselijke sfeer en gezelligheid. De volgende stap is het opnieuw inrichten van de Plaza en de Brasserie. 

“Ook hier willen we een fijnere leefomgeving creëren voor bewoners en bezoekers”, vertelt Vincent Wijers, hoofd keuken bij De Vijverhof. “Dus ook met een meer huiselijke sfeer en meer kleur. Voor een zo mooi mogelijk resultaat hebben we een expert op het gebied van interieur ingeschakeld. Die gaat een plan maken om de lijn van de hoger gelegen afdelingen naar beneden door te trekken. Zodat ook de Plaza en Brasserie een nog fijnere plek worden, waar bewoners, hun familieleden en bezoekers zich thuis voelen. En het liefst zou ik het terras ook meteen meenemen bij deze opknapbeurt.”

Activiteiten
Alles opnieuw praktisch inrichten wordt nog wel een uitdaging. “Veel groepen zijn hier elke dag aanwezig voor de dagbesteding”, geeft Vincent aan. “Dus als er bijvoorbeeld koersbal gespeeld wordt, moet je zorgen dat het meubilair makkelijk even aan de kant kan worden gezet. Om het later weer net zo eenvoudig terug te kunnen zetten als er 100 mensen komen eten. We zijn nu altijd aan het schuiven met tafels, stoelen en plantenbakken en moeten goed bedenken hoe we dat straks gaan doen. Misschien kiezen we er wel voor om grootschalige activiteiten naar een andere ruimte te verplaatsen. Alle opties staan nog open.”

Woon- en leefplezier
Horecamedewerker Rosemarie de Leeuw vult aan: “Het zorgen voor volop woon- en leefplezier is ons grootste doel. Mensen moeten zich hier vrij kunnen bewegen en zich overal thuis voelen. Voor de bewoners is dit tenslotte hun thuis. Om te zorgen voor een bijpassende sfeer hebben we alvast ideeën verzameld, die we in een fotocollage gaan verwerken. Die collage dient als basis voor de interieurspecialist, samen met onze wensen als het gaat om de functionaliteit van de twee ruimten. Het is aan hem om te kijken wat haalbaar is. We zijn heel benieuwd naar zijn ideeën!”