23 november 2021

Hoe gaan we straks om met de dubbele vergrijzing in Nederland?

‘Wat betekent gelukkig ouder worden voor u?’ Met deze vraag startten de gesprekken met verschillende inwoners uit Capelle en Krimpen aan den IJssel. Gesprekken over de toekomst van de ouderenzorg in deze regio vanuit de gedachte dat we straks te maken hebben met een dubbele vergrijzing. Het is een initiatief van zes ouderenzorgorganisaties in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Zij hebben hun handen ineengeslagen om meer samen te werken in en naar de toekomst.

Dubbele vergrijzing

Thema’s
De gesprekken gaven een rijke oogst op aan informatie over hoe mensen zelf denken over het ouder worden en de toekomst van de ouderenzorg. Tegelijkertijd waren ook 6 rode draden te destilleren: Gelukkig oud worden, Wonen en de buurt, Technologie, Welzijn & Zorg, Hulp vragen en bieden en Netwerk. Met de gesprekken als input werd er op 22 september een breed maatschappelijk debat gevoerd in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.

En nu?
De opbrengst van het debat geeft richting aan de vervolgstap: commitment op de vraag ‘wat gaan partijen betrokken bij de ouderenzorg (ouderenzorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, huisartsen, ziekenhuis en woningbouwcorporaties) vanaf morgen (samen) doen op één of meerdere thema’s?’ De wethouder van gemeente Krimpen heeft partijen uitgenodigd om te spreken over verdere samenwerking naar de toekomst van de ouderenzorg.

Lees hier de hele notitie.