12 maart 2024

Het Huis van (N)U: veilig en plezierig blijven wonen

Op woensdag 13 maart opent ‘Het Huis van (N)U’. Bij woon- en zorgcentrum De Vijverhof is in locatie De Tuinfluiter op de begane grond een complete woning ingericht met de nieuwste technologieën en domotica. Dat geeft ouderen ondersteuning in het dagelijkse leven. ‘Het Huis van (N)U’ is een initiatief van Capelle Krimpen Verbonden, een samenwerking tussen verschillende organisaties die de uitdagingen in de zorg voor ouderen integraal aanpakken.

Zo lang mogelijk in eigen huis
Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat soms met eenvoudige hulpmiddelen en zorgtechnologie mensen langer en prettiger zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De bezoeker ziet veel producten waarvan gezegd wordt: “dat is handig, nooit aan gedacht!”. Er bestaan tal van producten die mensen helpen om langer zelfstandig thuis te wonen. In ‘Het Huis van (N)U’ ziet u welke slimme oplossingen er allemaal zijn.

Susan Honkoop (Wijkregisseur en Teamleider Welzijn bij De Vijverhof): “We kijken ook naar wat het leven nog kleur geeft. We laten ook zien wat in Krimpen of Capelle nog meer te doen is! We willen niet alleen het loket zijn waar u handige oplossingen kunt vinden, maar kijken ook graag samen – met de persoon met wie u de woning bezoekt – naar wat er mogelijk nog meer ingezet kan worden vanuit het brede aanbod in Capelle en Krimpen.

Samenwerking
Binnen de gemeenten Capelle en Krimpen is een breed gedragen coalitie van verschillende organisaties in de woon-, zorg- en welzijnsbranche die ouderen met een (toenemende) zorgvraag in een vroeg stadium ondersteuning op maat kunnen bieden. Samen bundelen zij de krachten om een groter publiek – gericht op senioren – kennis te laten maken met handige oplossingen om hun levensgeluk te vergroten.

Voor wie?
‘Het Huis van (N)U’ richt zich primair op de senioren uit de gemeente, maar ook op mantelzorgers en familieleden zijn welkom.

We houden u op de hoogte!
‘Het Huis van (N)U’ is iedere woensdag op afspraak geopend. Binnenkort wordt het digitale loket geopend waarmee u zich kan aanmelden. We verwelkomen u graag!

Over capellekrimpenverbonden.nl
Deze samenwerking is een initiatief van de gemeenten Capelle en Krimpen aan den IJssel en regionale zorg- en welzijnsorganisaties en woningcorporaties. Wij werken met elkaar samen voor de ouder wordende inwoners van deze regio. Dit doen we op het gebied van welzijn, zorg en wonen. Klik hier om alle partners te bekijken.