8 januari 2024

Extra aandacht voor de verdeling van passende zorg en wonen voor ouderen

De samenstelling van de bevolking verandert. Er komen steeds meer oudere mensen bij, die ook nog intensieve(re) zorg nodig hebben. Ook het tekort aan medewerkers in de zorg neemt toe.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de vraag naar ouderenzorg in de regio Capelle/Krimpen tussen 2023 en 2032 met 50% toe zal nemen. Dit toekomstbeeld dwingt de (ouderen)zorg om zorgvuldige afwezigen te maken in de verdeling van zorg met verblijf. Bij De Vijverhof maken wij deze afwegingen in overeenstemming met Zilveren Kruis Zorgkantoor. Dit om binnen onze mogelijkheden de beste zorg te bieden.

De Vijverhof stelt het verpleeghuis daarom beschikbaar voor hen die de zorg met verblijf het hardst nodig hebben. Wij willen ons daarbij richten op mensen die intensieve 24-uurs zorg in de nabijheid nodig hebben. Dit betekent dat wachtenden met een hogere indicatie met verblijf van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voorrang krijgen als het gaat om een plek in het verpleeghuis van De Vijverhof.

Heeft u een WLZ zorgindicatie met verblijf? Dan kunt u ook zorg ontvangen in één van de huurappartementen van De Vijverhof. Dit is kwalitatief dezelfde zorg en ondersteuning als in ons verpleeghuis en u kunt daarbij van dezelfde gemeenschappelijke voorzieningen gebruik maken.

Wilt u meer weten over de zorg die wij kunnen bieden of de appartementen die u bij ons kunt huren? Neem een kijkje op onze website www.hsbdevijverhof.nl of neem gerust contact met ons op voor meer informatie via Woonzorgbemiddeling. Wij zijn van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 16.00 beschikbaar via 010-4503755.