6 december 2023

De Vijverhof als ontmoetingsplaats

De Vijverhof is veel meer dan een woon-zorgcentrum: u kunt er ook terecht om andere mensen te ontmoeten, voor de gezelligheid en leuke activiteiten. Want woon- én leefplezier staan hier voorop, ook voor mensen uit de buurt.

Zoë Jansen is buurtcoach Middelwatering bij de Stichting Welzijn Capelle. Zij brengt organisaties en inwoners bij elkaar, bijvoorbeeld als het gaat om activiteiten en vrijwilligerswerk. “De Vijverhof is een prachtige plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, vertelt ze. “Dankzij de goede samenwerking met Susan Honkoop – teamleider Welzijn bij De Vijverhof en wijkregisseur – kunnen we veel betekenen voor de bewoners van De Vijverhof en mensen uit de wijk. Zo kunnen we buurtbewoners verwijzen naar De Vijverhof voor bijvoorbeeld leuke activiteiten en om in contact te komen met anderen. Én we kunnen bewoners van De Vijverhof attent maken op andere ontmoetingsplekken in de wijk, zoals De Torenhof, De Fluiter en het Huis van de Wijk. We laten zien wat er dicht bij huis allemaal te doen is, op een laagdrempelige manier. Van bloemschikken en naailes tot samen koken en het repaircafé.”

Fijne sfeer
Over De Vijverhof als ontmoetingsplaats is Zoë erg enthousiast: “Iedereen is hier welkom, voor een kopje koffie, een praatje, om te eten of een activiteit. Ik hoor van veel buurtbewoners dat ze zich hier heel prettig voelen en gezien worden. Ze lopen hier graag naar binnen zonder een drempel te voelen. Als ze hier eenmaal zijn geweest, komen ze meestal heel graag weer terug omdat de sfeer zo fijn is. En ik merk dat veel mensen die in De Vijverhof komen, ook in het Huis van de Wijk komen. Het is leuk om bewoners op de verschillende plekken terug te zien!”

Sociaal netwerk
Om De Vijverhof voor de (buurt)bewoners nog aantrekkelijker te maken, bespreken Zoë en Susan regelmatig de mogelijkheden. Zoë: “We kijken naar wat goed zou zijn voor alle bewoners en huurders, zodat we nog meer mensen kunnen verbinden. Dat is hard nodig, want een sociaal netwerk is heel belangrijk, zeker als je wat ouder bent. Het is fijn dat je bij De Vijverhof gewoon kunt binnenstappen en makkelijk contact kunt leggen. Buurtbewoners die hier nog niet zijn geweest, nodig ik hierbij dan ook uit om eens een kijkje te komen nemen. U bent van harte welkom!”