5 oktober 2023

De nieuwe ontwikkelingen door de ogen van Alla Andriazjan

Er verandert van alles binnen De Vijverhof. Van een nieuwe inrichting en andere kleuren tot en met het open-deurenbeleid en leefcirkels. We vroegen Alla Andriazjan – eerst verantwoordelijk verzorgende op de eerste etage – wat zij ervan vindt.

“Het is hier sowieso heerlijk om te werken”, vertelt Alla. “De sfeer is goed, de collega’s zijn leuk en mijn werk doe ik met plezier. Ik help mensen graag! Sinds we persoonsgerichter zijn gaan werken en meer rekening houden met de wensen, behoeften en mogelijkheden van bewoners, merk ik dat zij tevredener zijn. Net als hun familieleden. Mooi om te zien, daar doen we het voor!”

Goed voorbereid
Ook over de nieuwe inrichting is Alla enthousiast, al moest ze eerst wel even wennen aan de nieuwe kleuren. “In het begin vond ik de kleuren wat donker, maar nu ik het in combinatie met de nieuwe meubels en de verlichting zie, klopt het plaatje: het eindresultaat is heel mooi geworden en straalt rust uit.”
Toen Alla voor het eerst hoorde over de plannen voor het open-deurenbeleid voor bewoners met dementie, schrok ze wel even. “Ik was bang dat de bewoners niet veilig zouden zijn en makkelijk zouden kunnen weglopen. Maar inmiddels weet ik hoe het allemaal werkt en ben ik gerustgesteld. Hoewel het best spannend is, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat werken. We zijn allemaal goed voorbereid en weten wat we moeten doen als een bewoner buiten een bepaalde leefcirkel komt. We ondernemen dan meteen actie. Ik verwacht dat door de leefcirkels veel meer rust voor de bewoners ontstaat. Ik zie het als een heel positieve ontwikkeling, waarbij de veiligheid van de bewoners nog steeds voorop staat.”