1 november 2023

Buurtbewoner Bert Vermeer: “Ik zie dat mensen het hier altijd naar hun zin hebben”

Op donderdagmiddag is het vaste prik: dan komt een kleine groep mannen een potje biljarten in De Vijverhof. Bert Vermeer is een van hen. Hij vertelt waarom hij hier zo graag komt.

Sinds een jaar maakt Bert Vermeer deel uit van het vaste clubje biljarters. “De anderen deden het al langer, ik ben door een buurman gevraagd of ik mee wilde doen”, geeft hij aan. “Hartstikke gezellig natuurlijk! Ik woon in De Baronie en vind het leuk om elke week samen in De Vijverhof te biljarten en een drankje te doen. Het is een mooi tijdverdrijf en de sfeer hier is altijd goed.”

Altijd druk
Het gaat Bert niet zozeer om het biljarten, maar vooral om het plezier met de andere heren. “Het maakt niet zoveel uit wat je doet, als je het maar gezellig hebt met elkaar. En dat hebben we zeker! Het is altijd druk als wij er zijn: er is altijd veel te doen in De Vijverhof: van muziek tot dansen en samen eten of andere activiteiten. Ze doen hier veel voor ouderen, dat hebben ze echt goed geregeld! Mensen hebben het hier altijd naar hun zin. Ik kom ook weleens binnenlopen op andere dagen, voor een kopje koffie. Het is goed om even buiten de deur te zijn en hier is altijd wel iemand met wie je kunt praten. Ik leer graag andere mensen kennen.”

Joke en Corrie
Bert is ook erg tevreden over de bediening in De Vijverhof. “Daar hebben we het echt mee getroffen. Je wordt altijd keurig geholpen. Zowel binnen als ¬– met mooi weer – aan de tafeltjes buiten. Ik wil dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om Joke en Corrie even in het zonnetje te zetten: hard werkende vrijwilligers voor wie ik grote waardering heb. Vooral op donderdagmiddag is het echt aanpoten voor ze. Maar hoe druk het ook is: ze verzorgen het buffet en de bediening op een erg leuke manier, altijd vrolijk en enthousiast. Dat valt echt op en zorgt voor een extra fijne sfeer.”

Netjes en verzorgd
De Vijverhof staat volgens Bert bekend om de gezelligheid en de vele activiteiten voor ouderen. “Het plezier straalt er aan alle kanten af en ik kom dan ook altijd met een glimlach binnen. Wat ik trouwens ook belangrijk vind, is dat het hier altijd netjes en verzorgd is. Het ziet er allemaal fris uit en de wc’s zijn altijd schoon. Ook daarom kom ik hier graag terug. Mensen die nog nooit in De Vijverhof geweest zijn, zou ik zeker aanraden om er ook eens een kijkje te komen nemen. Er is altijd wel wat te doen. Of je nu van muziek houdt, dansen, een spelletje doen of lekker eten. Waarom zou je alleen maar thuis zitten als je het hier ook gezellig kunt hebben met anderen?”