Ontmoeting

Ontmoeting, met en zonder begeleiding

Van leuke, gezamenlijke activiteiten tot antwoorden op vragen over zorg en welzijn.

De Vijverhof is een gezellig en gastvrij woon-zorgcentrum, waar iedereen uit Capelle aan den IJssel van harte welkom is. Voor leuke, gezamenlijke activiteiten, maar ook met vragen over zorg en welzijn. We organiseren ook bijzondere ontmoetings-mogelijkheden, met professionele begeleiding. Bedoeld voor senioren en mensen die afhankelijk zijn van hulp. Hoort u bij deze doelgroep? Loop dan gerust eens bij ons binnen, want De Vijverhof kent geen drempels!

Ontmoeting, met en zonder begeleiding

Heeft u moeite met het leggen van contact? Of vindt u geen aansluiting bij verenigingen, sportclubs of een kerk? Dan helpen we u graag! We vertellen u met plezier over de vele mogelijkheden van ontmoeting – met en zonder professionele begeleiding – en zinvolle daginvulling.

Samenwerking

De Rijksoverheid heeft veel taken overgedragen aan de gemeenten, ook in Capelle. Nu steeds meer mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ontstaat er behoefte aan nieuwe zorgconcepten. Samen met andere zorgaanbieders in de regio wil De Vijverhof passende oplossingen bieden. Met advies, hulp en begeleiding, die wij namens de gemeente aanbieden.

Ontmoeting zonder begeleiding

In De Vijverhof bieden we een veilige omgeving om met andere mensen in contact te komen. U kunt hier van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur binnenlopen wanneer u maar wilt.

U kunt rustig praten met leeftijdgenoten, maar ook meedoen aan activiteiten die binnen De Vijverhof worden georganiseerd. Zo kunt u kaarten, schilderen en handwerken of actief aan de slag met nordic walking, yoga of fitness. Als u wilt, kunt u gezellig samen met anderen lunchen of de avondmaaltijd gebruiken. Heeft u behoefte aan een activiteit die we niet aanbieden? Dan zoeken we uit of we dit kunnen regelen, of we brengen u in contact met een andere organisatie waar u terecht kunt. Zo zorgen we voor dienstverlening op maat.

Ontmoeting met begeleiding

Heeft u een zorgindicatie, maar komt u niet in aanmerking voor een plaats in een zorginstelling? Dan kunt u vijf dagen per week op afspraak terecht bij De Vijverhof. U kunt hier onder professionele begeleiding samen met anderen bewegen, gezellig eten of samen de dag doorbrengen. Heeft u een beschikking voor vervoer? Dan regelen wij passend vervoer naar De Vijverhof en weer terug naar huis. Zo zorgen we letterlijk en figuurlijk op een vernieuwende manier voor een arm over uw schouder. Waar mogen we u bij helpen?

Ook voor uw vragen

Onze begeleiders beantwoorden ook uw vragen over zorg en welzijn en geven advies om meer regie over uw leven te krijgen. Of het nu gaat om financiële zaken, het leggen van nieuwe contacten, hulp bij het aanvragen van een zorgindicatie of het vinden van een geschikte mantelzorger. Ook zoeken onze begeleiders samen met u naar oplossingen zodat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Alle vragen zijn welkom. Weten wij het antwoord niet meteen, dan schakelen we ons netwerk in. Schroom dus niet!

Uiteraard zijn onze begeleiders er ook voor u als u moeite heeft de dag aan te gaan of door te komen. Of als u steeds afhankelijker wordt van anderen. Zij bieden een luisterend oor en hulp waar nodig.

Hulp voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? Dan kunnen de opvangmogelijkheden bij De Vijverhof ook voor u uitkomst bieden. Samen bekijken we graag wat de opvangmogelijkheden zijn voor degene die u verzorgt. Dit kan één, maar ook meerdere dagdelen per week. Zodat u even de handen vrij heeft en tijd voor uzelf.

 

Hier staan we voor

Bij De Vijverhof draait alles om plezierig wonen, welzijn en professionele zorg. Zo vormen we een herkenbaar en respectvol thuis. Persoonlijk, betrokken en deskundig.

De Vijverhof is er voor iedereen

n woon-zorgcentrum De Vijverhof is er altijd wat te doen. U kunt er even rustig de krant lezen onder het genot van een kopje koffie, een praatje aanknopen met anderen in de brasserie, een borreltje drinken of meedoen aan diverse activiteiten. Ook kunt u hier gezellig samen eten in de Plaza of bij onze eetsalons.

Wens zoekt Talent

En heeft u een bepaalde wens of een talent? Dan kunt u zich aanmelden voor Wens zoekt Talent, ons gratis platform dat wensen en talenten in Capelle bij elkaar brengt. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een geoefende schaker om een partijtje mee te spelen? Muzikanten om samen muziek mee te maken? Of iemand die u wil meenemen naar bijvoorbeeld een concert of voetbalwedstrijd? Geef u dan op via www.wenszoekttalent.nl of 010 – 450 37 55! Zo maken we het samen leuker.

Tafeltje Dekje: iedere dag vers voor u gekookt en warm thuisbezorgd.

Is het voor u lastig om iedere dag een gezonde warme maaltijd op tafel te zetten? Dan kunt u gebruik maken van Tafeltje Dekje van woon-zorgcentrum De Vijverhof. Wij brengen dan tussen de middag een vers bereide warme maaltijd bij u thuis. U bepaalt hoeveel dagen per week u hier gebruik van wilt maken. En u heeft elke dag keuze uit drie verschillende menu’s met diverse componenten. Makkelijk, lekker en gezond!

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de ontmoetingsmogelijkheden bij De Vijverhof? Neem dan gerust contact op met Susan Honkoop, teamleider welzijn.
Dat kan via 010 – 450 37 55 of s.honkoop@hsbdevijverhof.nl