“Een fijn moment van aandacht of plezier voor iedereen”

De sportieve Romeo werkte al eerder – tijdens de opleiding fysiotherapie – met senioren: “Het is mijn passie om bij te dragen aan het welzijn van mensen. Toen ik de vacature van woonondersteuner bij De Vijverhof zag, heb ik direct gereageerd. De oma van mijn vrouw woont in De Vijverhof en ik heb gezien hoe goed ze haar verzorgen. Na het sollicitatiegesprek wist ik: dit wil ik doen!”

Bijdragen aan welzijn

Als woonondersteuner helpt Romeo overdag in de woonkamer met praktische zaken zoals eten, drinken en het schoon houden van de leefomgeving. Ook heeft zijn rol een groot sociaal aspect: persoonlijke aandacht voor de bewoners en het inspelen op hun behoeften, individueel of met groepsactiviteiten. Romeo wil de bewoners graag een fijne dag bezorgen: “Ik zoek naar momenten van waarde voor de bewoners. We kunnen niks veranderen aan wat ze overkomt, zoals dementie, maar we kunnen er voor ze zijn, ze afleiden en samen plezier maken. Met een praatje, een grapje, even zingen of een stukje buiten lopen.”

Blije momenten

“Ik zie dat De Vijverhof er alles aan doet om het de bewoners naar de zin te maken. Er wordt met open mind geluisterd en er worden initiatieven genomen zoals Wens zoekt Talent. Het zou geweldig zijn als hierdoor meer vrijwilligers komen om de bewoners een-op-een aandacht te geven. Het maakt echt een verschil. Je ziet een bewoner rustiger of vrolijker worden. Iemand kunnen laten lachen en blij maken is prachtig om te doen. Ik ben heel dankbaar voor die momenten; die moeten er voor iedereen zijn. Ik hoop dat Wens zoekt Talent hier nog meer aan gaat bijdragen.”

Bewegen op muziek

Romeo zou zelf graag bewegingslessen op muziek willen geven, uiteraard aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners. “Muziek stimuleert de hersenen, waardoor mensen even opgetild worden uit de sleur of hun zorgen vergeten. En door te bewegen, verbetert de doorbloeding en de vitaliteit en slapen mensen beter. Misschien kan ik me daar in de toekomst bij De Vijverhof voor inzetten!”