Sociale kaart

Woon-en zorgcentrum De Vijverhof ligt in het centrum van Capelle aan den IJssel. Voorzieningen zoals winkelcentrum en openbaar vervoer zijn dichtbij. Rond De Vijverhof zijn vele seniorenwoningen gebouwd waarvoor De Vijverhof een uitstekende uitvalsbasis is. Via alarmering aan De Vijverhof verbonden, in verbinding met iedereen die woont en werkt in dit zorgcentrum. De Vijverhof heeft een wijkfunctie. Coördineert zorg en dienstverlening en heeft tal van activiteiten. Niet alleen voor zorg is De Vijverhof bereikbaar. Ook een belangrijke rol ziet De Vijverhof in het aanbieden van welzijn. Het aangaan van sociale contacten draagt bij aan het voorkomen van een sociaal isolement. De Vijverhof doet dit op een moderne eigentijdse manier waarin het leggen van contacten de boventoon viert. Het samen eten kan hier geweldig bij helpen. Iedere dag serveren de koks van De Vijverhof verse maaltijden, met zorg bereidt.

De Vijverhof stimuleert vitale mensen mantelzorgondersteuning te bieden bij buren en bekenden. Een mix van vitaal en niet vitale cliënten is een goede combinatie gebleken. Het vrijwilligerswerk bloeit en groeit en door samen te ondernemen bereiken we tevreden cliënten. Mensen die blij zijn voor De Vijverhof gekozen te hebben.

De Vijverhof doet dit niet alleen, sterker nog kan dit niet alleen. Samen met huisartsen, gemeente, Meldpunt, Zorgbreed, de Zellingen en het IJssellandziekenhuis bestaan nauwe contacten. Om cliënten die zorg en dienstverlening aan te kunnen bieden waar men recht op heeft. Deskundigheid inzetten op het juiste moment. Ervoor zorgdragen dat de cliënt met de juiste personen in contact komt. De sociale kaart vertelt de plek die De Vijverhof inneemt, samen met alle aanbieders en overheden. De Vijverhof hanteert daarbij altijd de volgende missie: De Vijverhof Een herkenbaar en respectvol thuis Persoonlijk, betrokken en deskundig

Klik hier voor de Sociale kaart.

Sociale kaart