Meneer Oostdijk

“We wonen hier met heel veel plezier!”

Meneer en mevrouw Oostdijk wonen al acht jaar in een huurappartement in de Lijster. En dat bevalt hen goed! Vooral de nabijheid van winkels is een pluspunt, net als de alarmering.

“Als oud-politieman weet ik hoe belangrijk veiligheid is”, geeft meneer Oostdijk aan. “Dus toen de nieuwe video-intercom en alarmknop werden geplaatst, waren we daar erg blij mee!” Mevrouw Oostdijk knikt instemmend: “Dat geeft een veilig gevoel, ook voor onze kinderen.”  

Mooi en licht appartement

Het echtpaar woonde tot 1978 in Rotterdam. Toen de kinderen kwamen, verhuisde het gezin naar Capelle. Maar kleine kinderen worden groot en vliegen uit, waardoor de eengezinswoning te ruim werd. “Omdat we al wat ouder waren, en problemen zouden kúnnen krijgen, hebben we ons ingeschreven bij De Vijverhof”, vertelt meneer Oostdijk. “Na vijf jaar kregen we dit mooie, lichte appartement aangeboden; ideaal voor ons.”

Gezellig samen eten

“We hebben het hier zeer naar onze zin”, vult mevrouw Oostdijk aan. “De sfeer in de hele Vijverhof is trouwens heel goed. Ik heb de indruk dat de meeste mensen prettig met elkaar omgaan. Ook de faciliteiten zijn prima! Ik ga wel eens naar de bingo en binnenkort gaan we met twee andere echtparen eten in de Brasserie. Dit hebben we eerder gedaan en dat beviel heel goed! Het eten was lekker en de sfeer heel gezellig.”

Populaire huismeesters

“We zijn ook erg tevreden over de huismeesters”, vertelt meneer Oostdijk. “Dat zijn zulke vriendelijke en behulpzame mensen! Ze helpen op een prettige manier en zijn heel populair. Natuurlijk zijn er ook dingen die beter kunnen. Zo blijft de slagboom op het parkeerterrein voor onze flat steeds open staan. Dit levert weleens overlast op en we hopen dat dit snel wordt opgelost.”

Waardevol

“Verder hebben we niets te klagen hoor”, lacht mevrouw Oostdijk. “Alles is hier prima geregeld. Toen ik thuis kwam nadat ik een tijdje in het ziekenhuis had gelegen, kwam er prompt iedere dag een verpleger van De Vijverhof even kijken of het goed met me ging en om mijn bloeddruk te controleren. Dat was heel erg waardevol en heeft ons erg goed gedaan! Dat maakt het wonen in De Vijverhof nog nét iets specialer!”