15 april 2020

Bert Maasbommel: “Ik voel me hier zeker op mijn plek, maar zou graag meer leeftijdsgenoten om me heen willen”

Bert Maasbommel is de jongste inwoner van De Vijverhof. Met zijn 55 jaar is hij een echte junior, maar hij voelt zich hier prima thuis. Al zouden meer leeftijdsgenoten natuurlijk zeer welkom zijn.

Bert Maasbommel: “Ik voel me hier zeker op mijn plek, maar zou graag meer leeftijdsgenoten om me heen willen”

Op jonge leeftijd viel Bert Maasbommel veel. Toch kwam hij er pas rond 11-jarige leeftijd achter dat hij spinale musculaire atrofie type 3 heeft; een zeldzame, progressieve spierziekte. Als kind kon hij zich redelijk redden, maar sinds zijn 18de heeft hij een elektrische rolstoel. “Destijds was de verwachting dat ik niet ouder zou worden dan 23, 24 jaar”, vertelt Bert. “Dat was een enorme schok voor mijn ouders, die dit toen niet aan mij hebben verteld. Maar al gaat het langzaam achteruit en wordt de motoriek in mijn armen en handen slechter, ik ben er nog steeds!”

Terug naar bekend gebied

Na de scheiding van zijn ouders zorgde zijn moeder dertig jaar lang in haar eentje voor Bert, tot ze begin dit jaar overleed. Een verdrietige periode, én een acute noodsituatie, want Bert kan zich niet alleen redden. “Na jarenlang met plezier in Krimpen te hebben gewoond, kwam ik in de crisisopvang in Gouda terecht. Hier werd heel goed voor me gezorgd, maar ik wilde graag weer terug naar deze regio: een bekende omgeving waar mijn familie woont. Sinds eind augustus woon ik in De Vijverhof, hier voel ik me thuis. Het is een mooi gebouw met een prima ligging, dicht bij het winkelcentrum, met een ruime eigen kamer en een eigen badkamer: echt perfect. Maar het belangrijkste is natuurlijk de zorg; die is hier erg goed. Ook het eten trouwens! Ik heb het hier bijzonder getroffen.”

Bent u nieuwsgiering naar het hele verhaal? Lees het verder in ons magazine Spraakwater.