8 oktober 2019

“Je kan hier zo lang mogelijk zelfstandig wonen, dat willen we graag!”

Hugo Demper is 73 jaar en woont sinds zes jaar met zijn vrouw in De Vijverhof. Hun appartement in de Roodborst bevalt hem prima, al vindt hij het jammer dat een aantal woningen is omgebouwd tot zorgpension en hospice.

“Je kan hier zo lang mogelijk zelfstandig wonen, dat willen we graag!”

Hugo Demper is volledig mantelzorger van zijn vrouw Joke, die chronisch ziek is. “Dit is ook de belangrijkste reden dat we destijds voor De Vijverhof hebben gekozen”, legt hij uit. “Met het oog op de toekomst zochten we een plek met huishoudelijke hulp en medische zorg dichtbij, net als een winkelcentrum. Je kan hier zo lang mogelijk zelfstandig wonen, en dat willen we graag! We wonen hier met plezier en hebben dan ook absoluut geen spijt van deze keuze.”

Liever voetballen

Hugo en zijn vrouw woonden 29 jaar in Krimpen aan de Lek. “Daar werkte ik destijds op een scheepswerf” vertelt hij. “Daarna ben ik op de tekenkamer bij een loodgietersbedrijf en vervolgens als engineer in de petrochemie gaan werken. In mijn jeugd had ik weinig zin om te studeren; ik voetbalde liever. Hierdoor was ik op mijn 15e al aan het werk als machinebankwerker, maar dat was toch ook niet alles. Daarom ben ik in de avonduren een technische opleiding gaan volgen, en daarna de lerarenopleiding werktuigbouw. Het was niet mijn intentie om het onderwijs in te gaan, ik wilde vooral de techniek in. En dat is gelukt!”

Bent u benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan verder in ons magazine Spraakwater.