6 november 2018

De Vijverhof en de AVG: alert op de privacy van onze inwoners en huurders.

Iedereen heeft recht op privacy. Daarom geldt sinds 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In deze wet staat welke privacyrechten iedereen heeft en welke verantwoordelijkheden organisaties hebben als het gaat om de privacy van betrokkenen. Ook binnen De Vijverhof doen we er alles aan om persoonsgegevens te beschermen.

De Vijverhof en de AVG: alert op de privacy van onze inwoners en huurders.

Samira Boultam, functionaris gegevens–bescherming bij De Vijverhof, vertelt: “Wij vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers bewust omgaan met per–soonsgegevens en terughoudend zijn in het communiceren over onze inwoners. Ik ga langs bij collega’s en vraag welke gegevens ze van iemand verwerken en hoe deze informatie wordt opgeslagen en beveiligd. Binnen De Vijverhof, maar ook als mensen thuis werken. Het is mijn taak om te controleren of dit goed gebeurt. Ligt ergens een map met persoonlijke gegevens waar onbevoegden in kunnen kijken, dan spreek ik collega’s hierop aan. Die bewustwording is erg belangrijk: hier gaan we veel aandacht aan besteden.”

Heeft u een vraag over de nieuwe privacyregels of heeft u gemerkt dat er binnen De Vijverhof toch iets niet volgens de regels verloopt? Meld het dan bij Samira Boultam via avg@hsbdevijverhof.nl of 010 – 450 37 55.