18 oktober 2018

Sander Van IJsseldijk gaat voor balans

De Vijverhof kent in Sander van IJsseldijk een nieuwe directeur/bestuurder. De 44-jarige echtgenoot en vader van twee kinderen heeft het zorgen voor anderen met de paplepel ingegoten gekregen. Beide oma’s maakten, of eigenlijk maken, een groot deel van zijn leven uit. ‘Oma Juf’ kwam zelfs, nadat ze ging dementeren, in het huis naast zijn ouders te wonen met een directe doorgang. Zo kon er adequaat mantelzorg worden geleverd.

Sander Van IJsseldijk gaat voor balans

Nu staan beide oma’s nog in een fotolijst op zijn bureau en helpen ze Sander om bij dilemma’s de juiste keuze te maken.

“Toen oma naast ons kwam wonen, was ik nog niet met zorg bezig. Dat kwam eigenlijk pas tijdens mijn dienstplicht. Tijdens een maand verlof wilde ik iets doen voor de medemens en ben ik als vrijwilliger gaan werken bij een daklozenopvang van het Leger des Heils. Uiteindelijk heb ik nog acht jaar met deze doelgroep gewerkt, alvorens 16 jaar geleden over te stappen naar de ouderenzorg”, legt Sander uit. 

Balans

Sander woont met zijn gezin in het rustige en landelijk gelegen buurtschap ’t Beijersche, tussen Stolwijk en Gouda. Daar komt hij na een hectische werkdag heerlijk tot rust. “Ik heb dat nodig, de balans tussen hard werken en ontspannen. Het liefst doe ik na een lange werkdag mijn oude kleren en laarzen aan en ga ik lekker met mijn handen in de tuin aan het werk. Ook in het werk moet er balans zijn. Uiteraard wordt er in de ouderenzorg hard gewerkt, maar er moet tijd zijn voor een lach en ontspanning. Als bestuurder wil ik er zijn voor bewoners en medewerkers. Men moet zich gezien en gehoord voelen. Daarom zal ik daar de eerste periode ook de nadruk op leggen en veel aanwezig zijn op de diverse afdelingen. Zo kan ik mij een goed beeld vormen van de dagelijkse gang van zaken en maken we kennis met elkaar.”

Eerste indruk

Tijdens de oriënterende gesprekken voor deze functie kreeg Sander direct een goede indruk van de organisatie en die is na zijn eerste werkdag alleen maar bevestigd. “Het voelde vanaf het begin goed. De normen en waarden spreken mij erg aan. De hartelijke ontvangst ga ik niet snel vergeten. Dingen die normaal zouden moeten zijn in het leven, zoals elkaar groeten en de vriendelijkheid, zie ik hier terug. Daar geniet ik van”, gaat Sander verder.

Speerpunten

Naast de periode van kennismaken, staat er nog een aantal speerpunten op zijn agenda. Zo wil Sander werken aan de verdere ontwikkeling van De Vijverhof in haar expertise op het gebied van intensieve verpleeghuiszorg. Tevens gaat hij de samenwerking met andere partijen continueren en uitbouwen, en is er de arbeidsmarktproblematiek. “Er is meer vraag dan dat wij kunnen bieden. Dat geldt niet alleen voor de woonruimte, maar we moeten ook heel goed kijken naar de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom vind ik het belangrijkste speerpunt toch wel dat er hier een goed klimaat is om te wonen en te werken. Ik zie na de eerste weken dat er een sterk team om mij heen staat, met mensen die dit ook willen. Dat geeft mij veel vertrouwen.” 

Samenwerken

“Van oorsprong heeft De Vijverhof altijd een protestant christelijke identiteit gehad en daar kan ik mij goed in vinden. Ik vind het ook waardevol om te zien dat de contacten met de diverse andere kerkgenootschappen goed zijn. Met samenwerken kom je het verst, dat geldt voor ons eigen personeel maar ook voor de samenwerking met andere partijen of de gemeente. Uiteindelijk gaat het overal om de juiste balans. Ik heb er ontzettend veel zin in om daar mijn steentje aan bij te dragen en kijk uit naar alle momenten van kennismaken”, besluit de nieuwe directeur van De Vijverhof.