5 juli 2018

Zorgpension Capelle, fijne plek voor tijdelijke zorg

Sinds mei 2017 biedt De Vijverhof onderdak aan Zorgpension Capelle. Hier krijgen mensen tijdelijk zorg, bijvoorbeeld na een val of operatie. Eline Ziel vertelt er meer over.

Zorgpension Capelle, fijne plek voor tijdelijke zorg

Het Zorgpension is te vinden op de vijfde tot en met de negende etage van de Roodborst. Ieder appartement op deze verdiepingen is ingedeeld in drie kamers met gedeeld sanitair. Eline Ziel, coördinator van het Zorgpension Capelle, vertelt: “Het Zorgpension is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die tijdelijk herstelzorg of respijtzorg nodig hebben. Zij kunnen hier minimaal twee dagen en maximaal zes weken verblijven. Bij herstelzorg kun je denken aan mensen die zijn gevallen of net zijn geopereerd. Zij kunnen zich thuis nog niet volledig redden en de thuiszorg kan niet de ondersteuning geven die nodig is. Wij bieden hulp bij onder meer douchen en toiletbezoek en verzorgen de maaltijden. Bij respijtzorg nemen we de zorg tijdelijk over van een mantelzorger die overbelast of met vakantie is. Wij bieden geen revalidatiezorg, maar kunnen wel twee tot drie keer per week fysiotherapie regelen.”

Goede samenwerking 

Zorgpension Capelle werkt intensief samen met De Vijverhof. “Zo nemen we de maaltijden af van De Vijverhof en kunnen onze gasten hier naar het restaurant”, legt Eline Ziel uit. “Ook mogen onze gasten, op eigen kosten, meedoen aan de activiteiten die De Vijverhof aanbiedt. Daarnaast maken we gebruik van hun technische dienst. Die samenwerking verloopt heel goed en de maaltijden worden positief beoordeeld.”

Aanmelden of komen kijken

Heeft u tijdelijk zorg nodig die bij u thuis niet mogelijk is? Dan kunt u zich aanmelden bij het transferbureau van het Zorgpension Capelle: info@zorgpension.org of 088 - 0234 740 . Dit kan ook al vóór een geplande operatie. Bij de aanmelding heeft u een verwijzing van uw huisarts of ziekenhuis nodig. Het verblijf in het Zorgpension wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie is te vinden op www.zorgpension.org. Wilt u een kijkje komen nemen in het Zorgpension? Dan bent u van harte welkom! U kunt zich melden bij de zusterpost op de zevende verdieping, nummer 209A.

Vrijwilligers gezocht!

Het Zorgpension Capelle is op zoek naar vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om samen met gasten een spelletje te doen of hen te begeleiden naar activiteiten. Doet u liever iets buiten de deur? Dan bent u van harte welkom voor het maken van een korte wandeling met een gast of het doen van een boodschap in De Koperwiek. Iets voor u? Dan kunt u zich aanmelden via capelle@zorgpension.org of 06 - 46 36 14 68.