1 mei 2018

Een passend afscheid voor Joost Zielstra

Vorige week dinsdag hebben we afscheid genomen van onze directeur/bestuurder Joost Zielstra. In de Plaza van De Vijverhof kwamen honderden genodigden, inwoners en bezoekers Joost de hand schudden - en vooral herinneringen ophalen.

Een passend afscheid voor Joost Zielstra

Op een informele manier werd duidelijk wat Joost voor De Vijverhof heeft betekend. Een aantal sprekers gaf prachtig weer welke eigenschappen hij dagelijks met veel passie inzette; menselijk, positief, enthousiast en verbindend. Zo waren er speeches van Tineke Keuzenkamp (lid van de Raad van Toezicht van De Vijverhof), Peter Oskam (burgemeester van Capelle aan den IJssel) en Tony Kolff (namens de Van Cappellen Stichting). Ook Teuni van Wijngaarden, voormalig bestuurder van De Zellingen, en Jos Klaasse, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Vijverhof, blikten kort terug en spraken Joost persoonlijk toe. Als laatste kwam Joost zelf aan het woord: “Dit is samenwerken in de puurste vorm!”

Nieuwe uitdaging

Met dit afscheid komt een einde aan een periode van zes mooie jaren; een tijd waar Joost met ontzettend veel plezier op terugkijkt. Wij ook! We zijn trots op de resultaten die we samen hebben bereikt én op de mooie Vijverhof die er nu staat. 

Joost gaat nu een nieuwe uitdaging aan: hij wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van de Lelie zorggroep. Deze mooie organisatie, met maar liefst 3.000 medewerkers, is sterk verankerd in Rotterdam – en voor haar thuiszorgactiviteiten in een groot deel van Nederland.

Joost, nogmaals hartelijk bedankt voor alles en heel veel succes in je nieuwe functie!

Fotografie: Claudia Zantman