26 januari 2016

Nieuws van Bibliotheek op Maat Vijverhof

Om de service van de Bibliotheek op maat te verbeteren zijn er een aantal nieuwe afspraken gemaakt tussen Bibliotheek aan den IJssel en de Vijverhof..

  • Klant worden/blijven wordt u vanaf heden aangeboden vanuit het samenwerkingsverband van Bibliotheek aan den IJssel en de Vijverhof. Klant worden/blijven kost u dus niets! Er zullen geen facturen meer worden verstuurd. 

Na inschrijving krijgt u een bibliotheekpas waarmee u op 3 momenten per week materialen kunt lenen in de bibliotheek. Op dinsdag, donderdag en zaterdag staan de gemotiveerde vrijwilligers van 10.00-12.00 uur voor u klaar om u (indien nodig) te assisteren in de Bibliotheek in het Trefpunt. 

Staat het door u gewenste boek niet in de Bibliotheek op Maat? Dan is er voor u de nieuwe service:

  • U kunt gratis materialen reserveren. Er kan gereserveerd worden vanuit de gehele collectie van Bibliotheek aan den IJssel. U heeft zo de beschikking over duizenden materialen. Naast boeken in grote of normale druk zijn er ook dvd’s/blu ray’s en luisterboeken voor u beschikbaar. Uw materialen worden naar de Bibliotheek op maat gebracht en daar kunt u ze ook weer inleveren. De vrijwilligers helpen u graag met uw reservering, maar u kunt het ook zelf thuis reserveren via de web catalogus.

  • Voor de klanten die niet zelfstandig naar de Bibliotheek op maat in het trefpunt kunnen komen is er ook de Boek aan huis service. Uw (gereserveerde) materialen worden door de vrijwilligers bij u thuis gebracht.

  • Zoals u eerder in het Vijverblad heeft kunnen lezen is er een gezellige Leeskring actief in de Vijverhof. Zij hebben nog plaats voor enkele nieuwe leden. Er worden prachtige boeken gelezen en met elkaar besproken. Op het programma staan de volgende boeken: 

Haar Bloed (Kristien Hemmerechts), de kleurloze Tzukuro Tzazaki en zijn pelgrims jaren (Haruki Murakami), Yemma stilleven van een Moeder (Mohammed Benzakour) en De Officier (Robert Harris)

Heeft u interesse in een van de diensten, wilt u klant worden of een kijkje nemen bij de leeskring? U kunt hiervoor contact opnemen:

  • Bibliotheek op maat: de vrijwilligerszijn op di-do-za ochtend in het trefpunt aanwezig tussen 10.00-12.00 uur
  • Boek aan Huis dienst: Mw. Susan Honkoop (teamleider Welzijn) telefoonnummer: 010-4503755 of S.Honkoop@hsbdevijverhof.nl

  • Leeskring de Salon: deelneemster Mw. Corrie Krijt telefoonnummer: 010-4504153