22 april 2016

Gouden keurmerk intramurale zorg, Zilver voor de Thuiszorg!

Deze week wordt de Vijverhof geaccrediteerd met een tweetal keurmerken. Het gouden keurmerk voor de intramurale zorg en het mooie zilver voor de thuiszorg zijn prestaties die er mogen zijn. Aan alle externe normen is voldaan.

Het is een bijzondere prestatie van ons allemaal. De auditcommissie gaf ons terug dat we een erg transparante organisatie zijn met een ‘open mind’, leergierig, gedreven, professioneel, met uitstraling, onderlinge verbondenheid en nog veel meer. Dit alles gaan zij in een rapport verwerken. Aan alle kwaliteitseisen is voldaan wat echt uniek is omdat Goud alleen maar wordt verstrekt bij een 100% score.

Natuurlijk blijven er altijd dingen die nog beter kunnen waar we graag mee aan de slag gaan.

De thuiszorg heeft 1 onderwerp niet behaald en dat is volledigheid van  het zorgdossier. We weten veel meer dan wij eigenlijk vastleggen en dat is onvoldoende geborgd. Ook dat is een onderwerp wat van velen extra aandacht gaat vragen.

Deze keurmerken bewijzen opnieuw dat de Vijverhof op de juiste weg is,  de goede koers te pakken heeft. Dit doen wij met elkaar, niemand uitgezonderd. Daarom is dit echt een felicitatie voor iedereen persoonlijk en voor ieder team.

Het hebben van een Gouden en Zilveren keurmerk geeft ook verplichtingen. Dit opnieuw iedere dag waar blijven maken is een doelstelling die staat.

Een Gouden en Zilveren keurmerk is ook geen garantie dat alles iedere dag goed gaat en er geen fouten meer worden gemaakt. De zorg is mensenwerk! Hier blijven we elkaar op aanspreken.

Iedereen die woont en werkt in en rond het dorp de Vijverhof mag ik feliciteren met dit resultaat. We mogen hier trots op zijn, ik ben het in ieder geval!

Namens alle leidinggevenden,

Joost Zielstra
Directeur/bestuurder