12 oktober 2016

De langste Eettafel van Nederland: samen eten tegen eenzaamheid

Op donderdag 29 september organiseerde De Vijverhof met tal van medewerkers en vrijwilligers de derde editie van de Langste Eettafel van Nederland. Maar liefst 280 mensen bezochten De Vijverhof en gingen met elkaar aan tafel.

Er was gezellige muziek, er werd gelachen, gezongen en heerlijk Hollands gegeten: stamppot met een balletje en een stuk worst. En dat allemaal voor slechts € 5,- per persoon, want sponsoren in en rond de keuken droegen hun steentje bij. Iets waar we hen natuurlijk zeer erkentelijk voor zijn!

Dit evenement was voor de deelnemers een mooie manier om anderen te ontmoeten en misschien wel nieuwe vriendschappen aan te gaan. Bij De Vijverhof zien we dit als een van onze belangrijkste doelstellingen: het stimuleren van sociale contacten. Omdat we weten dat het mensen goed doet en dat dit bijdraagt aan levensgeluk.

Grote filosofen zeiden het al eeuwen geleden: het draait in de wereld echt om liefde, vrede en vriendschap, dat is de werkelijke waarde. In De Vijverhof vinden wij dat ook. Het draait om vriendschap en contact. Om gastvrijheid en respect voor elkaar. Daar worden we echt gelukkig van. Iedereen hoort erbij en iedereen mag hier aan bijdragen. Het mooie van zo’n gezellige avond is dat het onmiddellijk zichtbaar wordt, van betekenis is en dat De Vijverhof dit voor elkaar kan krijgen, met iedereen die erbij hoort. Daarmee maken we het verschil.

Joost Zielstra