18 januari 2017

Veilig documentbeheer bij de Vijverhof

Cliëntgevoelige informatie moet bij De Vijverhof natuurlijk in vertrouwde handen zijn én blijven! Maar onze medewerkers moeten wel makkelijk bij voor hen belangrijke gegevens kunnen. Daarom gaan we gebruik maken van een nieuw systeem: Microsoft SharePoint.

De Vijverhof voldoet keurig aan de NEN-norm rond informatiebeveiliging in de zorg. Deze schrijft voor dat onze data veilig moeten zijn opgeslagen en dat we hier aandacht aan besteden in ons bedrijfsplan. We hebben de audits dan ook steeds gehaald. Toch blijft het documentbeheer een punt van aandacht, waarbij een wildgroei aan documenten en het onderling mailen van cliëntgevoelige informatie voorkomen moet worden.

Veiligheid voorop

Daarom gaan we gebruik maken van Microsoft SharePoint: met dit platform creëren we een veilige locatie voor het opslaan, delen en bewerken van onze documenten. Deze zijn vervolgens alleen beveiligd toegankelijk. Dat klinkt ingewikkeld. Gelukkig is Share-Point bijzonder klantvriendelijk. Het wordt ons nieuwe intranet: onze zorgprofessionals hebben op hun computer, telefoon of tablet altijd toegang tot de juiste gegevens en kunnen eenvoudig informatie delen – waar ze zich ook bevinden. Uiteraard geldt hierbij een rechtenstructuur; dat wil zeggen dat je alleen toegang hebt tot informatie en applicaties die bij jouw rol of functie behoren. Zo is de relevantie én veiligheid van onze data gegarandeerd!