Wens zoekt talent

Samen maken we het leuker!

Wens zoekt talent

Samen is leuker dan alleen. Dat geldt ook voor wonen en de activiteiten binnen De Vijverhof. Om mensen met dezelfde hobby’s of interesses bij elkaar te brengen, hebben we ‘Wens zoekt Talent’ opgezet. Op basis van vraag en aanbod koppelen we wensen en mensen in Capelle aan elkaar. En dat kost u niets.

U wilt wel eens een familielid in Overijssel opzoeken, maar u heeft geen mogelijkheid om daar te komen. Dus zoekt u iemand die u wel wil rijden. Of u wilt wekelijks met geoefende schakers een partijtje spelen, of samen met anderen muziek maken of gezellig koken: geen wens is te gek. U kunt uw wens of talent aan ons doorgeven. Wij zorgen dan voor de juiste koppeling.

Voor iedereen

Iedereen in Capelle kan meedoen met Wens zoekt Talent. De bewoners van De Vijverhof, maar ook de medewerkers, bezoekers, familie en alle andere inwoners van Capelle. Van jong tot oud, vitaal of juist wat minder. Uiteraard zijn ook plaatselijke verenigingen van harte uitgenodigd om mensen bij hun activiteiten te betrekken. U kunt hiervoor vaak gebruik maken van de faciliteiten van De Vijverhof.

Binnen De Vijverhof is Wens zoekt Talent inmiddels een redelijk bekend begrip. En dat is mooi, want hoe meer matches we kunnen maken, hoe leuker het hier wordt! Susan Honkoop, teamleider Welzijn van De Vijverhof, vertelt er meer over.

“Voor een groot aantal huurders en cliënten komt ouderdom met gebreken”, geeft Susan Honkoop aan. “Hierdoor worden zij afhankelijk van anderen. Als dan ineens iets niet meer zelfstandig kan, dan is dat best verdrietig. Ook moeten mensen nu echt langer thuis blijven wonen; je kunt alleen nog maar naar een zorgcentrum als je zware zorg nodig hebt. Thuis heb je dus voorzieningen nodig om dit mogelijk te maken. Eén van de allerbelangrijkste voorzieningen vinden we omzien naar elkaar: kijken of we elkaar kunnen helpen. Dat is ook de reden dat we in alle woonzorgcomplexen graag een mix willen van vitale en niet-vitale bewoners. Zodat er een woon-leefklimaat ontstaat waarin we elkaar kunnen helpen.”

Deskundigheid en ervaring

“Om meer mensen met elkaar in contact te brengen, hebben we Wens zoekt Talent 

opgezet”, vervolgt Susan Honkoop. “Binnen De Vijverhof hebben we huurders, cliënten, medewerkers, vrijwilligers, familieleden en mantelzorgers. Bij elkaar gaat het om zo’n 1.800 mensen. Met allemaal wensen én bijzondere talenten, die we graag bij elkaar willen brengen. Want al die 1.800 mensen hebben iets waar een ander wat aan heeft. Het zou zonde zijn om geen gebruik te maken van deze deskundigheid en ervaring. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld samen naar de markt gaan, koken, muziek maken, een spelletje doen of de hond uitlaten. Het is erg waardevol om elkaar op deze manier te ontmoeten en aangename momenten met elkaar te beleven, zodat het leven fijner wordt. Daar maken we ons graag sterk voor!”

Wilt u uw wens of talent aanmelden?

Dat kan op de volgende vier manieren:

Dan proberen wij zoveel mogelijk matches te maken. We hopen op heel veel wensen en talenten!

Wens zoekt talent